Техніка

Адаптована до українських ґрунтів, техніка Mzuri значно витриваліша і продуктивніша

Деталі, що мають значення

Деталі, що мають значення

Адаптована до українських ґрунтів, техніка Mzuri нового покоління значно витриваліша і продуктивніша. Далі буде…

Онлайн-сторінки відомих торгових майданчиків аж рясніють всіляким користованим товаром, що мало не за безцінь пропонують колишні власники. Окремий розділ — вживані засоби виробництва, зокрема сільгосптехніка. Хто не чув запевнень про «фірмову якість», яку «роки не беруть»? Утім, виявляється, про нюанси в конструюванні різних поколінь техніки одного бренду відомо далеко не всім.

Із розвитком сільського господарства зростають навантаження, й умови роботи на землі ускладнюються. Тож перед агробізнесом постають дедалі потужніші виклики щодо ефективного й водночас відповідального землеробства. У цьому контексті найприйнятнішою для сучасного господарювання є філософія розумних рішень Mzuri, з якою вже знайомі аграрії багатьох країн світу. І тут кожна деталь має значення. 

Вимоги до агрегатів, що механізують технологію Mzuri Pro-Till, продиктовані особливим обробітком ниви. Зокрема, через потребу заглиблюватися в ґрунт на 25 см рама сівалки дуже міцна, здатна витримувати великі навантаження. І що глибша культивація, то вужчими мають бути робочі органи, щоб легше впоратися з плужною підошвою, яка на багатьох полях закладалася роками. Ці та багато інших інженерних нюансів враховані в машинах знаного бренду. Щоправда, свій життєпис сівалки Mzuri розпочинали у Великій Британії і були розроблені під тамтешні ґрунти. Тож уже тільки згодом їх модернізували для роботи на більш важких ґрунтах, як, скажімо, в Україні. Тому навіть у рамках одного бренду машини різних поколінь суттєво розрізняються як за витривалістю, так і за комплектацією. 

За 5 років після появи перших сівалок Mzuri в Україні, як розповідають фахівці компанії «Мзурі Тех», у техніці цього бренду було зміцнено раму шасі й раму висіву. Згодом посилено потужність турбіни. На часі нові завдання, з якими агрегати стикаються на полях українських господарств. Серед найактуальніших — потреба внесення змін у висівні органи, зокрема лапи сошника й самі сошники. Поліпшено й ступиці опорних коліс та штифти обох рам. Найновішими вдосконаленнями збільшено бункер сівалки та змінено гідравлічну систему. 

Протягом 2016–2020 років сівалки Mzuri було оснащено кольоровими моніторами керування й новими датчиками висіву насіння. Сучасний модуль керування посівним комплексом дає змогу під’єднувати його до системи ISOBUS, а замість радара наступні покоління техніки комплектують модулем GPS. 

Наразі експерт смугового ґрунтообробітку — саме так називають аграрії техніку цього бренду — прагне і надалі вдосконалювати інжиніринг господарювання, поєднуючи його з найсучаснішими технологіями і знаннями про довкілля. Як уже розповідав «АгроМаркет», цьогоріч у польському місті Смелін розпочав свою роботу Центр досліджень та розробок Mzuri, одним із напрямів якого є вдосконалення якості металу, зварювальних швів і конструкторських вузлів сівалок Mzuri. Тому подальші покоління цієї техніки буде ще продуктивнішими й дбайливішими до екосистеми поля. 

Якому агрегату віддавати перевагу — новому чи користованому — кожен господар вирішує сам. Утім, перефразовуючи відому французьку приказку, навряд чи хтось вважає себе настільки багатим, щоб «заощаджувати» на можливостях. 

газета “АгроМаркет”, червень 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ