Техніка

«Цеппелін Україна» стала ексклюзивним дилером нідерландського виробника обприскувачів Agrifac

Преміальне партнерство

Преміальне партнерство

З початку літа компанія «Цеппелін Україна» стала ексклюзивним дилером нідерландського виробника обприскувачів Agrifac  

Ідеальна співпраця 

Компанія Agrifac і компанія «Цеппелін Україна» з 8 червня 2021 року об’єднали зусилля в продажі та сервісному обслуговуванні самохідних обприскувачів Agrifac в Україні. Хайко Крайзель, генеральний директор «Цеппелін Україна», так прокоментував початок співпраці: «Техніка Agrifac ідеально доповнює нашу преміальну лінійку техніки, що сьогодні складається з всесвітньо відомих брендів, таких як Caterpillar, Valtra і Fendt. Ми впевнені, що ця співпраця створить найкращу цінність для наших клієнтів і суспільства». 

Хайко Крайзель, генеральний директор «Цеппелін Україна», Роланд Купман, комерційний директор Agrifac, Ігор Хижняк, керівник підрозділу продажів сільгосптехніки компанії «Цеппелін Україна»

«Цеппелін Україна» — це відомий в Україні загальнонаціональний дистриб’ютор преміальної сільськогосподарської техніки. Компанія працює з 1996 року, і цьогоріч святкує 25 років роботи в Україні. За цей час створена мережа з 12 повністю обладнаних філій та команда з понад 550 висококваліфікованих працівників. «Цеппелін Україна» є частиною німецької групи Zeppelin, яка має понад 10 тис. працівників у більш ніж 220 локаціях по всьому світі з оборотом у 2020 році 3,3 млрд євро. 

Широкий асортимент техніки та послуг, що пропонує компанія, допомагає клієнтам розв’язувати завдання будь-якої складності. «Цеппелін Україна» надає професійний сервіс високого рівня в найкоротші строки й постійно покращує якість послуг. Співпраця з компанією Agrifac, яка виробляє преміальні самохідні обприскувачі, додасть до пропонованої лінійки техніки інструмент, що допоможе закрити потреби в захисті сучасного рівня. 

Від співпраці Agrifac і компанії «Цеппелін Україна» аграрії отримають вигоду і завдяки різним фінансовим інструментам. Послуги відпрацьовані на тракторах і показали себе зручними для середніх і великих підприємств. Аграрії не витрачають час на сервісне обслуговування й упевнені, що в разі виходу машини з ладу можуть розраховувати на оперативне усунення проблеми з мінімальними наслідками для власних виробничих процесів. 

Максимальна ефективність і продуктивність 

В Україні налічується близько 42 млн гектарів земель, придатних для сільського господарства, що робить нашу державу одним із головних виробників харчових продуктів у світі. Зі свого боку компанія Agrifac добре розуміє цінність землі, оскільки в рідних Нідерландах ціна сільськогосподарських угідь становить близь ко 125 тисяч євро за гектар. За таких цін із кожного квадратного сантиметра фермери прагнуть отримати максимум прибутку. Компанія Agrifac розуміє своїх клієнтів і виклики, на які вони наражаються, й пропонує інноваційні рішення щодо зменшення впливу вітру під час обприскування, обробки відповідно до карти завдань і точкового обприскування з технологією камер зі штучним інтелектом. 

Agrifac, як виробник обприскувачів, створив власну концепцію захисту, що втілилась у модель Condor Endurance. Потрібна висока продуктивність? Обприскувач Condor Endurance забезпечить захистом у найкоротші строки. Доводиться обприскувати поля у вітряну погоду? Потрібно швидко та легко підживлювати або вносити засоби захисту рослин на полях зі складним рельєфом або виконувати обприскування посівів на пізніх стадіях вегетації? Модель Condor Endurance зможе виконати все. 

Ця машина з кліренсом до 2 м здатна працювати весь сезон, починаючи від внесення ґрунтових гербіцидів і закінчуючи десикацією ріпаку та соняшнику. Для роботи на складних горбистих масивах можна використовувати систему вирівнювання шасі MountainMasterPlus. За допомогою спеціальних сенсорів машина визначає бік нахилу та за допомоги гідравлічних циліндрів вирівнює її, що дозволяє працювати на схилах до 25° поперек і до 32° вдовж. Штанга обприскувача працює відносно поверхні поля незалежно від шасі та рами машини. 

Запатентоване шасі Stabilo plus відрізняється унікальними інженерними рішеннями. Під час роботи на нерівній поверхні більшість перепадів нівелюється й тим самим забезпечується стабільний рух самого обприскувача. Це, своєю чергою, не дає сильно розгойдати розчин у баку і не провокує розгойдування штанги. Оператор менше втомлюється і довший час може працювати з високою продуктивністю. 

Значну увагу приділено конструкції штанги. Її виконано масивною й надійною, та на відміну від багатьох, значно важчою, бо балансувати важчими предметами легше! Система сенсорів допомагає оператору вести штангу на заданій висоті й контролювати інші важливі процеси обприскування. На сьогодні Agrifac пропонує різні розміри штанг — від 24 до 52 м. 

Самохідні обприскувачі Agrifac Condor оснащено баками на 4, 5 і 8 тис. літрів

Під час проєктування баків було застосовано каскадну технологію будівництва. Нижня частина бака має кілька різних рівнів, які за зменшення кількості робочого розчину спрямовують рідину до середини баку, чим досягається краща стабільність рідини на нерівностях — робочий розчин використовується на 99,9%. 

Проблему обприскування у вітряну погоду та контролю розміру крапель було усунено за допомогою створення системи HTA (HighTechAirPlus). Ця досить проста назва поєднує в собі кілька ноу-хау й унікальних можливостей. Оператор має змогу змінювати розмір краплі, що дозволяє досягати максимальної ефективності під час внесення хімікатів. Унаслідок направленої дії повітряного потоку суміш значно швидше долає відстань від форсунки до цільової поверхні. Таким чином, навіть у вітряну погоду не менше як 95% крапель досягає цілі. Тож немає потреби змінювати форсунку в разі зміни норми виливу. Також система HTA дає змогу зменшити на 10–15% витрати робочого розчину й, відповідно, скоротити негативний вплив препаратів на розвиток рослин. 

Розроблена компанією Agrifac технологія широтно-імпульсної модуляції з частотою 100 Гц є значною перевагою, бо за розташування форсунок через кожні 25 см це дозволяє вносити індивідуальну дозу на квадрат зі стороною 25 см. На практиці це означає індивідуальне обприскування кожної рослини за умови створення відповідної карти-завдання. 

Технологія широтно-імпульсної модуляції з частотою 100 Гц і розташовані через 25 см форсунки дають змогу обприскувати кожну рослину індивідуально за умови створення відповідної карти-завдання

Завод-виробник не лише створює ресурсоощадну техніку. Саме підприємство також побудоване за принципами мінімального впливу на довкілля. Наприклад, електроенергію беруть тільки з власних поновлюваних джерел. Вода постачається на підприємство тільки для споживання працівниками. Технічні потреби закривають водою, що проходить крізь власні очисні споруди. 

Підсумовуючи початок партнерства високотехнологічних компаній, слід сказати, що поєднання новацій і досвіду принесе користь українським аграріям і зробить їх бізнес успішнішим.  

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ