Агрономія

Виробництво бобових культур в Україні стримує нестабільність ринку

Виробництво бобових культур в Україні стримує нестабільність ринку

Зростання виробництва бобових культур в Україні сьогодні обмежують кілька чинників.

По-перше, це низька врожайність бобових, що робить їх комерційно менш привабливими порівняно з іншими культурами, повідомила експерт ФАО Оксана Рябченко.

По-друге, за її словами, це нестача експортного ринку та його нестабільність сьогодні.

«Крім цього, бобові в Україні, на відміну від Азії, не є традиційною їжею, що не дозволяє країні сформувати потужний внутрішний ринок і створити необхідні ланцюги доданої вартості», – зауважила Оксана Рябченко.

Вона підкреслила, що саме ці три напрями визначають шлях розвитку бобової галузі в Україні і над ними потрібно працювати.

ФАО вже почало співпрацю з «Співтовариством виробників і споживачів бобових України». Організація зацікавлена в тому, щоб площі під бобовими культурами зростали, оскільки введення їх у сівозміну допомагає зменшити темпи деградації ґрунтів.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!