Виробництво бобових культур в Україні стримує нестабільність ринку
Зростання виробництва бобових культур в Україні сьогодні обмежують кілька чинників.
По-перше, це низька врожайність бобових, що робить їх комерційно менш привабливими порівняно з іншими культурами, повідомила експерт ФАО Оксана Рябченко.
По-друге, за її словами, це нестача експортного ринку та його нестабільність сьогодні.
«Крім цього, бобові в Україні, на відміну від Азії, не є традиційною їжею, що не дозволяє країні сформувати потужний внутрішний ринок і створити необхідні ланцюги доданої вартості», – зауважила Оксана Рябченко.
Вона підкреслила, що саме ці три напрями визначають шлях розвитку бобової галузі в Україні і над ними потрібно працювати.
ФАО вже почало співпрацю з «Співтовариством виробників і споживачів бобових України». Організація зацікавлена в тому, щоб площі під бобовими культурами зростали, оскільки введення їх у сівозміну допомагає зменшити темпи деградації ґрунтів.
Додати коментар