У разі оперативного закладання люцерни на зберігання у ній можна зберегти до 20% білка
У фермерському господарстві «Перлина Турії» (Волинська обл.) заготовляють корми з унесенням консервантів: за два дні – 1000 тонн корму.
Про це розповів власник «Перлини Турії» Володимир Яренчук в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer.
«Заготівлю потрібно робити максимально швидко: вчасно закрити яму, щоб до неї не заходило повітря, потрапляло менше пилу, і на рослину не впливало ультрафіолетове випромінювання», – радить господар.
Він також пояснює: критичний показник у кормах – це білок. Якщо швидко закласти люцерну до ями, можна зберегти до 20% білка.
Консерванти європейського виробництва господарству постачає компанія «Агро-Альянс». Для трамбування ями «Перлина Турії» придбала важку техніку. А насіння люцерни купують у Польщі.
За рік збирають чотири врожаї, з них два йде на сіно. За один укіс отримують до 15 т/га зеленої маси. Траву скошують у стані бутонізації, для виконання цієї операції придбали найсучаснішу техніку – JAGUAR 880.
Взимку обов’язково розносять на поля в мишачі нори засоби від гризунів.
Додати коментар