Агрономія

У компанії «Ріттер Біо Агро» «ворогів» посівів навчились знищувати ще в зародку

Переходячи до органічного землеробства, треба бути відкритим до експериментів, аналізувати помилки і постійно удосконалювати технології вирощування культур. Тільки так можна досягнути успіхів.

На цьому наголосив генеральний директор групи компаній «Ріттер Біо Агро», «Дедденс Агро» і «Кунівське» Віктор Щербачук, пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Свого часу я захистив кандидатську дисертації на тему захисту культур, але органічне землеробство було для мене tabula rasa, — зауважує пан Віктор. — Тому не вдалося уникнути помилок».

Так, у перший рік сої зібрали по 5 ц/га через забур’яненість полів.

Сьогодні цих «ворогів» посівів знищують ще в зародку, проводячи міжрядний обробіток ґрунту.

Хвороб уникають, бо не створюють комфортних для їх розвитку умов.

«За традиційного виробництва при внесенні мінерального живлення відбувається відкривання пор ґрунту, що дає доступ для вірусів і бактерій», — пояснює Віктор Щербачук.

В органічному господарстві для уникнення розповсюдження шкідників на полях розчищають чагарники і проріджують дерева у лісосмугах.