Агрономія

Протруювання насіння повинно бути повним і рівномірним

Протруювання насіння повинно бути повним і рівномірним

Протруювання насіння – це оброблення посівного матеріалу отрутохімікатами для знезаражування від збудників грибних і бактеріальних хвороб, а також для захисту сходів від ґрунтових шкідників.

Розрізняють три способи протруювання насіння:

1) сухе –  насіння обпилюють препаратами за відповідними пристроями;

2) напівсухе – за допомогою протруювача насіння зволожують невеликою кількістю розчину препарату або густою суспензією порошкоподібного препарату;

3) мокре – насіння сильно змочують розчином препарату або навіть занурюють у нього на кілька хвилин.

Основним завданням протруювання насіння є рівномірність і повнота обробки його отрутохімікатами та неушкодженість насінин робочими органами машини під час технологічного процесу.

Якість протруювання насіння залежить від правильного вибору протруювача та дотримання технологічного процесу.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!