Агрономія

Половина обсягів перероблення сої в Україні припадає на три підприємства

Поділитись:
Половина обсягів перероблення сої в Україні припадає на три підприємства

Основне зростання внутрішньої переробки соєвих бобів в Україні забезпечують три великі підприємства.

Про це в газеті «АгроМаркет» пише аналітик олійного ринку «АПК-Інформ» Юлія Іваницька.

Зокрема, це Катеринопільський елеватор (Черкаська область, МХП), Глобинський переробний завод (Полтавська область, «Астарта-Київ») та Пологівський олійноекстракційний завод (Запорізька область).

У 2017/18 маркетинговому році ці підприємства сумарно переробили 50% загального обсягу сої.

Водночас наприкінці минулого сезону вперше переробляти сою почали ЄТСК (Миколаївська область, Bunge) і «Олійний дім» (Дніпропетровська область).

Також було введено в експлуатацію й нові переробні потужності – у Кіровоградській, Хмельницькій, Херсонській областях й інших.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями