Покращити властивості зерна, пошкодженого клопом-черепашкою, можна завдяки змішуванню його зі здоровим зерном
Одним зі способів покращення технологічних властивостей зерна пшениці, пошкодженого клопом-черепашкою, є змішування його зі здоровим зерном.
Проте в більшості вирощуваних в Україні сортів пшениці під впливом ферментів клопа-черепашки клейковина легко розщеплюється, що не дозволяє отримати потрібний ефект під час змішування різних за якістю партій.
Перед змішуванням обов’язково треба прискіпливо оцінити змішувані партії й тільки після цього можна дуже обережно вводити пошкоджене зерно в суміш.
Зерна, що були пошкоджені клопом-черепашкою в ранній період, більш легкі й щуплі, як порівняти зі здоровими. Для їх видалення під час підготовки пшениці до помелу доцільно використовувати повітряно-решітне сепарування.
Додати коментар