Агрономія

Покращити властивості зерна, пошкодженого клопом-черепашкою, можна завдяки змішуванню його зі здоровим зерном

Покращити властивості зерна, пошкодженого клопом-черепашкою, можна завдяки змішуванню його зі здоровим зерном

Одним зі способів покращення технологічних властивостей зерна пшениці, пошкодженого клопом-черепашкою, є змішування його зі здоровим зерном. 

Проте в більшості вирощуваних в Україні сортів пшениці під впливом ферментів клопа-черепашки клейковина легко розщеплюється, що не дозволяє отримати потрібний ефект під час змішування різних за якістю партій. 

Перед змішуванням обов’язково треба прискіпливо оцінити змішувані партії й тільки після цього можна дуже обережно вводити пошкоджене зерно в суміш. 

Зерна, що були пошкоджені клопом-черепашкою в ранній період, більш легкі й щуплі, як порівняти зі здоровими. Для їх видалення під час підготовки пшениці до помелу доцільно використовувати повітряно-решітне сепарування. 

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!