Агрономія
Головне:
Під час карантину важливо зберегти логістичні потоки для забезпечення аграріїв насінням, - думка За два місяці Україна закупила за кордоном 6 тис. тонн сиру У Канаді послугами агроавіації користується кожен четвертий-п’ятий фермер У групі компаній «Олстас» знайшли спосіб уникнути промивання ґрунтових гербіцидів Зорянський елеватор на Рівненщині завершує відвантаження зерна Компанія FMC розпочала реєстрацію препаратів для захисту томатів від південноамериканської томатної молі Вітчизняні борошномели закликають владу тимчасово обмежити експорт зерна, аби запобігти здорожчанню хліба АМКУ призупинив впровадження «Укрзалізницею» нового договору про надання послуг На термінал Neptune зайшов під завантаження найбільший балкер Про нові органічні малинники площею 40–50 га на кілька років можна забути, – експерт
Агрономія

Подальші зміни клімату не вплинуть на стресостійкість рису, - дослідження

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Вчені з Університету штату Міссісіпі з’ясували, що збільшення кількості вуглекислого газу в атмосфері внаслідок зміни клімату не вплине на те, як рослини посухостійких сортів рису справляються зі стресом.

Про це повідомляє Crop Science Society of America.

Для вивчення впливу зміни клімату на реакцію рослин вчені змоделювали в теплиці атмосферу майбутнього, збільшивши вміст вуглекислого газу в ній. Дослідники виростили 14 сортів рису при більш високих температурах, меншій кількості вологи й за різної освітленості для створення штучних стресів.

Рослини рису, вирощені в умовах майбутніх рівнів вуглекислого газу, були вищими, з більшою площею листка і подовженою кореневою системою. Реакція рослин на стресові фактори, як, наприклад, посуха, залишилася такою ж, як і за нинішнього рівня вуглекислого газу.

«Існуючі дослідження з виявлення посухо- і жаростійкого рису дозволяють припустити, що ці сорти збережуть бажані ознаки при підвищенні рівня вуглекислого газу. Це також означає, що селекціонери можуть проводити скринінг сортів сільськогосподарських культур без зміни рівня вуглекислого газу, що складно зробити в більшості теплиць», – зазначив професор Університету штату Міссісіпі Раджа Редді.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!