Агрономія
Головне:
Агрономія

Підсумки сезону: завдяки ІТ-технологіям «Астарта» збільшила темпи жнив

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

«Астарта» завершила агровиробничий сезон 2019 року: останніми були зібрані кукурудза – 580 тис. тонн в заліковій вазі, та цукрові буряки – близько 1,5 млн тонн у фізичній вазі. Вивіз сировини з полів на цукрові заводи ще триває.

Про це повідомили в компанії.

Як зазначається, цієї осені погодні умови і досвід застосування IT-технологій в управлінні польовими операціями сприяли швидшому завершенню жнив. У той же час, посушливі погодні умови в літній період позначилися на плановій врожайності більшості вирощуваних компанією культур.

Як наслідок – валова врожайність кукурудзи склала 87 ц/га, врожайність цукрових буряків прогнозується на рівні 437 ц/га. При цьому цукристість буряків вища за минулорічний показник: 18,2% порівняно з 16,9% у 2018 році.

 «Збиральну кампанію завершили, проте й досі продовжуємо працювати в полі: на виробничих підрозділах «Астарти» триває підготовка ґрунтів та внесення добрив під посів ярих культур 2020 року: цукрових буряків, сої, кукурудзи та соняшнику. Вносимо добрива під озимину. Незважаючи на те, що озимі культури були висіяні в недостатньо зволожений ґрунт, оцінюю стан посівів як добрий та прогнозую, що в зиму вони увійдуть в оптимальній для перезимівлі фазі розвитку», – зазначив в.о. директора сільськогосподарського виробництва компанії Вадим Скрипник.

За його словами, у компанії також триває аналітична роботу з аналізу врожайності насіннєвого матеріалу: наступного року планують обирати лише ті сорти та гібриди, які показали найвищі показники та були стійкими до викликів погоди.

Довідка

За оцінками асоціації «Укрцукор», з початку поточного сезону в Україні вироблено 1,26 млн тонн цукру (на 12,5% менше порівняно з аналогічною датою 2018 року) та перероблено 8,37 млн тонн цукрових буряків. Експорт цукру у 2019/2020 маркетинговому очікується на рівні 300 тис. тонн.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!