Агрономія

Оброблення сої саліциловою кислотою підвищує її врожайність

Поділитись:
Оброблення сої саліциловою кислотою підвищує її врожайність

Держпідприємство «Асканійське» Інституту зрошуваного землеробства НААН (Херсонська область) провело дослідження щодо впливу на врожай сої способу обробітку ґрунту й оброблення рослин саліциловою кислотою.

Дослід проведено в рамках спільного українсько-американського проекту «Вплив сталого управління сільським господарством на якість ґрунту та продуктивність сільськогосподарських культур» за підтримки Фонду цивільних досліджень і розвитку США й Міністерства освіти та науки України.

Згідно з ним, обробіток ґрунту і оброблення сої саліциловою кислотою значно впливає на її врожай, який на дослідних ділянках він коливався в межах 16,4-31,1 ц/га.

Найнижчий урожай зафіксовано у варіанті із застосуванням нульових технологій – 18,9 ц/га, що на 22,2% нижче, ніж за традиційних технологій.

За обприскування саліциловою кислотою приріст урожаю отримали на всіх варіантах.

За традиційних технологій середня прибавка врожаю після аспірину становила 5,4%, за нульових технологій – 20,3%.

Також установлено, що розгалуженість сої та більша кількість бобів фіксується на сої, що була оброблена саліциловою кислотою.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями