Агрономія

Названа головна перепона розвитку органічного землеробства в Україні

На сьогодні в Україні найбільша перепона розвитку органічного землеробства – це те, що, на відміну від інших країн Європи, в нас мало розвинена культура споживання органічної продукції.

Таку думку журналу The Ukrainian Farmer пословив Володимир Метельський, генеральний директор ПСП ім. Т. Г. Шевченка.

«Споживачі часто не розуміють, яка різниця між еко-, біо- й органічною продукцією. Для багатьох „фермерська” чи „натуральна” продукція означає чиста від хімії, – розповів Володимир Метельський. – Коли під час екскурсій на виробництво ми показуємо всі етапи створення продукту від землі до полички магазина, люди дуже дивуються».

Нині підприємство реалізує більшість органічної продукції за кордон.

Разом з тим, у господарстві докладають усіх зусиль, щоб у вітчизняних магазинах було якомога більше різноманітної органічної продукції, а молоде покоління вживало тільки здорову їжу.

Нагадаємо, інвестори ПСП ім. Т. Г. Шевченка планують створити органічне підприємство замкненого циклу.