На півдні Херсонщини озимі в гарному стані, - аграрій
У ПП «Трієл Агро», що на півдні Херсонщини, озимі культури не постраждали під перепадів температур. Разом з тим поля господарства практично готові до сівби ярих.
Про це AgroTimes розповів заступник директора ПП «Трієл Агро» Сергій Арсентьєв (Херсонська обл.).
«Наразі ґрунт у нас майже підготовлений до сівби ярих, зокрема, соняшнику та сої. Температура ґрунту 6-6,5 °C, а вологість близько 12 см у метровому шарі, що дуже мало. Через що іноді починаємо сівбу надто рано. Озимі перезимували непогано, зокрема, пшениця та ячмінь у відмінному стані. Озимому ріпаку трохи зашкодили весняні морози, але не критично, нам немає на що жалітися», – зазначає заступник директора.
Разом з тим розповідає, що для закриття вологи роблять весняне боронування, для накопичення – періодично глибоке рихлення, бо вологи надто мало. Відтак, близько 85% угідь господарства наразі на зрошенні.
«Боронування робимо звичайними пружинними боронами із зубами. Купуємо вітчизняні, бо вони набагато дешевші закордонних, але працюють так само», – додає Сергій Арсентьєв.
Нагадаємо, господарство на Одещині розділяє живлення озимих культур у посушливих умовах. Раніше повідомляося, на Запоріжжі дуже вимерзли озимий ріпак і ячмінь.