Агрономія

Мікроміцети значно погіршують якість насіння сільгоспкультур

Мікроміцети значно погіршують якість насіння сільгоспкультур

Серед складників мікрофлори насіння сільгоспкультур найчисленнішими є гриби, або мікроміцети.

Це пов’язано з тим, що великий запас у насінні білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин і певний мінімум  вологи сприяють їх активному розвитку.

Мікроміцети є однією з основних причин погіршення якості насіннєвого матеріалу. Під час проростання інфіковане насіння може вкриватися зеленим, сірим, червоним або іншого забарвлення нальотом чи ослизнюватися, водночас втрачаючи здатність до проростання, руйнуватися.

Інфекція стає на перешкоді формуванню запланованої густоти стояння рослин, негативно позначається на їхньому стані в наступні фази розвитку.

Сходи з ураженого насіння не вирівняні, рослини пригнічені зі зниженою продуктивністю.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!