Агрономія

Маржинальність олійнопереробних підприємств падає з 2014 року

Маржинальність олійнопереробних підприємств падає з 2014 року

За останні кілька років потужності з перероблення олійних культур в Україні значно зросли, а їхня маржинальність суттєво впала.

Про це повідомив експерт аграрного ринку Андрій Біленький.

За його словами, падіння відбулось після 2014 року і щороку продовжує падати ще більше.

Основною причиною падіння маржинальності переробних підприємств є те, що світові ціни на рослинні олії значно просіли.

«За останні 20 років виробництво соняшникової олії зросло в 2,4 раза, пальмової – в 2,7 раза, соєвої – в 1,9 раза. Таке різке збільшення і спричинило скорочення цін», – зауважив Андрій Біленький.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!