Агрономія

Гербіциди в ГК «Формула смаку» вносять восени для зменшення стресу рослин

У ГК «Формула смаку» гербіциди вносять восени, а не навесні, для зменшення навантаження на культуру й мінімізації стресу рослин.

На це звернув увагу головний агроном ГК «Формула саку» В’ячеслав Рибальченко в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.

«ЗЗР вносимо в бакових сумішах – якщо правильні препарати давати, які не згортаються, і правильно їх вносити – все працює», – зазначив агроном.

Він також додав, що навесні страхові гербіциди зовсім не вносять, адже дії пролонгованого ґрунтового вистачає. Тож навесні вносять тільки фунгіциди, інсектициди, мікроелементи, антистресанти.

Крім того, профілактика хвороб сільгоспкультур у групі компаній – обов’язкова, адже навіть у посушливий рік збудник хвороби все одно є в ґрунті. До того ж неможливо спрогнозувати, скільки буде опадів у певній фазі розвитку культури.

За словами В’ячеслава Рибальченка, особливо важлива профілактика хвороб на соняшнику – внесення фунгіциду зберігає 3-5 ц/га урожаю.

Нагадаємо, витрати на добрива в ГК «Формула смаку» зменшили на 30 $/га.