Агрономія

Азот впливає на вміст перетравного протеїну у сої, – дослідження

Азот впливає на вміст перетравного протеїну у сої, – дослідження

Азот веикою мірою впливає на вміст перетравного протеїну у сої та безпосередньо її врожайність.

Таким висновком поділились науковці Інституту зрошуваного землеробства НААН, пише журнал The Ukrainian Farmer.

У ході досліджень установлено, що варіанти з густотою 600 тис. штук рослин/га забезпечили найбільші показники врожайності кондиційного насіння 3,05-3,17 т/га за внесення N30 таN60, відповідно.

При цьому хімічнийаналіз насіння сорту сої Святогор показав, що в середньому за три роки досліджень азотне добриво сприяло зростанню протеїну в насінні на 1,4-5,5%, як порівняти з неудобреними ділянками.

Тобто азотні добрива потрібні для формування високих урожаїв сої та насіння з високими якісними показниками.