Агромаркет
Головне:
Агромаркет

ЄС реалізовує програму з відновлення ґрунтів на 2,1 млн євро

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

У ЄС започаткували проєкт з відновлення ґрунтів органічним компостом та «техносолями», повідомляє euronews.

Як зазначається, це частина спільного проєкту під назвою Res2ValHUM за участю трьох міст Португалії (Браги, Гімараеса та Порту) та чотирьох – Галіcії (Сантьяго де Компостела, Оренсе, Туро та Корунья).

Всього в проєкті задіяно сім партнерів: дві університетські лабораторії та п’ять компаній, які спеціалізуються на техносолях та виробництві органічного компосту.

Загальний бюджет проєкту становить 2,1 млн євро, з яких 1,58 млн євро передбачено Європейською політикою згуртування.

Дослідники з університету Сантьяго де Компостела в Іспанії вивчають різні види компосту з органічних залишків, включаючи побутові відходи, гній та водорості.

Вони аналізують хімічні властивості їх компонентів та їх здатність реагувати в різних типах ґрунту.

Результати дослідження надходять до всіх партнерів проєкту, таких як португальська компанія з управління відходами Lipor, яка отримує 60 тис. тонн «біовідходів» на рік.

«Відходи надходять при вибірковому сортуванні. Їх змішують з рослинними відходами, а компост отримують після декількох тижнів дозрівання. Вони виробляють 12 тис. тонн компосту на рік», – ідеться в повідомленні.

Інженер з охорони навколишнього середовища компанії Lipor Сузана Лопес зазначила, що такі засоби дозволяють відновлювати органічні речовини та повертати їх у ґрунт.

Нагадаємо, у Великій Британії фермерам платитимуть за збереження ґрунтів.

Як повідомлялося раніше, У світі працює 282 проєкти з регенерації сільгоспземель, в Україні – жодного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: