Агромаркет

В Україні скоротилось виробництво соєвої олії та шроту через дефіцит сировини

Протягом січня-травня 2020 року Україна наростила виробництво деяких видів олійно-жирової продукції.

Про це повідомили в асоціації «Укроліяпром».

Так, виробництво олії соняшникової нерафінованої зросло на 8%, соняшникової рафінованої –  на 23,1%, шроту соняшникового – на 4,2%, маргаринової продукції – на 11%, соусів та майонезів – на 5,2%.

Натомість виробництво олії соєвої скоротилося на 13,7%, а шроту соєвого – на 14,6% через дефіцит соєвих бобів.

Загалом протягом вересня-травня 2019/20 МР, у порівняні з відповідним періодом 2018/19 МР, продовжується зростання виробництва основних видів олійно-жирової продукції:

  • олії соняшникової нерафінованої –  на 9,7%;
  • олії соняшникової рафінованої – на 27%;
  • олії ріпакової нерафінованої – на 27%;
  • шроту соняшникового – на 2,1%;
  • маргаринової продукції – на 11%;
  • соусів та майонезів – на 10%.

Скоротилося за звітний період лише виробництво олії соєвої нерафінованої (на 6,7%), а шрот соєвий – на 6,5%.