Агромаркет

Споживання традиційних молочних продуктів не повинно змінитися через коронавірус, — думка

Ступінь впливу спалаху нового коронавірусу на молочну переробну галузь залежатиме від того, з яким рівнем загрози стикнеться держава і на які обмежувальні заходи вона піде у боротьбі з пандемією.

Споживання традиційних молочних продуктів не повинно змінитися. Але, можливо, зменшиться споживання високомаржинальних чи ексклюзивних видів молочної продукції.

Таку думку висловив Віктор Солтис, заступник голови правління, директор заводу ПрАТ «Тернопільський молокозавод» ТМ «Молокія».

«Все залежатиме від можливостей виробників щодо поставки продукції у торгові заклади і рівня доступу споживачів до торгової полиці, — зазначив він. — Також необхідно розуміти на скільки розвинуться сервіси по доставці продуктів харчування по замовленню до дому».

На думку експерта, жорсткі обмежувальні заходи можуть привести до зменшення споживання, зокрема молочної продукції, якщо в таких умовах буде мінятися раціон харчування людей.

При цьому Віктор Солтис нагадав, що молоко та інші кисломолочні продукти є чудовим джерелом високоякісного білка, а також можуть забезпечити джерело вітаміну В2, вітаміну А, кальцію та інших поживних речовин, необхідних для людського організму.

«Таким чином, більший прийом цих продуктів для тих, хто має низький вміст білка, особливо коли для боротьби з новим коронавірусом потрібна вища імунна стійкість», — додав він.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!