Агромаркет

Результати партнерства: «Старокостянтинівцукор» наростив переробку цукрових буряків

Попри зменшення врожайності цукрових буряків, старокостянтинівські цукровики протягом виробничого сезону-2019 переробили їх майже 300 тис. тонн, що на 20%, або 50 тис. тонн більше, ніж торік.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

В A’spik Group такі результати роботи пояснюють налагодженням довірливих, партнерських стосунків з аграрними господарствами Хмельниччини,  які забезпечують групу компаній сировиною.

«На 80% ТОВ «Старокостянтинівцукор» працює на давальницькій сировині, тому для нас дуже важливою є конструктивна співпраця з нашими партнерами. Ми щороку у форматі обопільного діалогу з фермерськими господарствами та аграрними підприємствами краю обговорюємо спільну стратегію посіву та збирання врожаю цукрових буряків. Також у разі необхідності ми забезпечуємо наших давальців насінням та засобами захисту посівів», – розповів комерційний директор групи компаній A’spik Group Василь Ковбель.

За його словами, у Старокостянтинові цьогоріч з 300 тис. тонн буряків «зварили» майже 50 тисяч тонн цукру, а це на 13 тис. тонн перевищує результати попереднього переробного циклу. При цьому 90% продукції – найвищого ґатунку.

«Якщо говорити про особливості сезону, що минув, то головними викликами для нас стали налагодження нового обладнання та виведення його на оптимальні режими роботи, адже у 2019 році ми першими на теренах України запровадили сухе транспортування буряків замість традиційної, проте застарілої гідроподачі. Цей інноваційний європейський досвід усуває втрати цукру через його «вимивання» транспортерною водою та зменшує викиди на фільтраційні поля, підвищуючи у такий спосіб рівень екологічної безпечності виробництва», – зауважив директор ТОВ «Старокостянтинівцукор» Дмитро Данкович.

Також, за його словами, нова технологія дозволила знизити собівартість завдяки відмові від використання буряковкладальних машин та мінімізації навантаження на людей.

Як повідомлялося раніше, експорт вітчизняного цукру в поточному сезоні скоротився у вісім разів.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!