Агромаркет

Проект з безпечності молока працюватиме в Україні до квітня 2019 року

Проект з безпечності молока працюватиме в Україні до квітня 2019 року

Робота швейцарсько-українського Проекту з безпечності молока продовжена до квітня 2019 року.

Про це повідомив директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хальгер Тауш, інформує Держпродспоживслужба.

Це свідчить про актуальність проблематики, над якою Проект працює спільно з Мінагрополітики і Держпродспоживслужби, підкреслив він.

З моменту запуску проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» у жовтні 2015 року планувалося, що він завершиться 31 грудня 2018 року.

За словами Хальгера Тауша, у найближчій перспективі отриманий досвід буде узагальнений, проаналізований і на його основі буде напрацьована розширена концепція, яка стане дорожньою картою для України.

Загалом за час роботи Проекту з безпечності молока було доопрацьовано 12 нормативно-правових актів, які стосуються виробництва молока; відбулося 50 місій, понад 500 тренінгів; обладнано лабораторії з тестування сирого молока; проведено ряд круглих столів; розроблено та запроваджено у Держпродспоживслужбі напрямок з оцінки ризиків; суттєво підвищено обізнаність всіх зацікавлених осіб про систему контролю за безпечністю молока тощо.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!