Полісся забезпечує 10% валового виробництва сільгосппродукції
Полісся забезпечує близько 10% всього валового виробництва сільського господарства.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Житомирщина є лідером із виробництва вівса (понад 45% від загального показника по Україні) та гречки (30%). Крім того, саме тут виробляють третину житнього хліба виробляють на Поліссі.
«На Житомирщині традиційно масштабно розиваються тваринництво, рибництво, органічне виробництво, хмелярство та льонарство. Так, до початку широкомасштабної війни регіон був одним із основних у забезпеченні продовольчих потреб України в овочевій продукції. Саме тут отримано 10-15 % від усього валового виробництва в Україні м’яса, яєць, молока. Тому всі ці напрями залишаються перспективними для розвитку сільського господарства і надалі», – підкреслив заступник міністра агрополітики Віталій Головня.
Попри військові та економічні виклики аграрна сфера Житомирщини розвивається завдяки фермерським господарствам, аграрним підприємствам, які працюють на забезпечення продовольчої безпеки.
Раніше ми писали, як підвищити урожайність культур на Поліссі.