На Житомирщині істотно зменшили площі під озимим ячменем та збільшили – під ріпаком
У Житомирській області під урожай 2020 року посіяли понад 220 тис. га озимини, що на 5,1% більше, ніж роком раніше. Із них 175 тис. га посіли підприємства, решту – господарства населення.
Про це свідчать дані Головного управління статистики у Житомирській області.
Зокрема, озимою пшеницею в області засіяно трохи більше 130 тис. га, що на 5,6% більше, ніж під урожай 2019 року.
Площі під озимим житом аграрії Житомирщини збільшили на 6,1% – до 18,852 тис. га, тоді як під ячменем скоротили на 17,8% – до 8,754 тис. га. Натомість посіви озимого ріпаку зросли найбільше – на 38,5%, до 52,947 тис. га.
Більшість змін у структурі посівних площ області відбулися за рахунок підприємств, тоді як у господарствах населення вони лишилися майже без змін, у порівнянні з минулим роком.
Так, сільгосппідприємства Житомирщини на 7% збільшили площі під озимою пшеницею, на 11% – під озимим житом, на 38,6% – під ріпаком. А ось посіви озимого ячменю скоротили на 26%.
Додати коментар