Агромаркет

Більшість вітчизняних борошномельних підприємств технічно застарілі, - думка

Більшість наявних в Україні борошномельних підприємств технічно застаріли і не можуть виробляти продукт, який повністю відповідає всім міжнародним стандартам.

Таку думку висловлюють аналітики компанії ProConsalting.

«В результаті, ми спостерігаємо падіння виробництва борошна в Україні», – ідеться в повідомленні.

Так, за попередніми оцінками аналітиків АПК-Інформ, українські підприємства у жовтні цього року виробили 159 тис. тонн борошна, що на 4% менше від аналогічного результату 2018 року.

Виправити ситуацію можна шляхом створення борошномельних комбінатів, озброєних сучасними технологіями і обладнанням, які змогли б працювати як на внутрішній ринок, так і на експорт, вважають експерти ProConsalting.

Разом з тим, за даними Державної фіскальної служби, станом на 11 грудня експорт борошна з України з початку сезону досяг 165,2 тис. тонн, що на 61,2 тис. тонн більше, ніж на аналогічну дату минулого року.

Як зазначають експерти, така ситуація зумовлена в тому числі зменшенням внутрішнього споживання борошна в Україні через скорочення чисельності населення.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!