Агромаркет

АСТАРТА впроваджує інноваційні технології поглибленої переробки сої

У вересні поточного року АСТАРТА розпочала реалізацію нового інвестиційного проєкту, в рамках якого на базі інтегрованого комплексу з переробки сої (м. Глобино) буде збудована нова технологічна лінія поглибленої переробки сої потужністю до 100 тис. тонн соєвого протеїнового концентрату на рік.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

 Загалом реалізація проєкту триватиме 2 роки. Обсяг запланованих інвестицій близько 50 млн доларів США.    

Інноваційна для України технологія передбачає виробництво соєвого протеїнового концентрату (СПК) з негранульованого соєвого шроту методом екстракції з використанням водно-спиртового розчину. Соєвий концентрат використовується в якості високоякісної кормової добавки для всіх видів тварин, птиці, риби. 

«Для України дуже важливо поступово переорієнтовувати свою економіку із сировинної моделі експорту на виробництво продуктів з високою доданою вартістю, і глибока переробка сої є одним з перспективних напрямків розвитку внутрішнього переробного сегмента», – зазначив засновник та генеральний директор агропромхолдингу АСТАРТА-КИЇВ Віктор Іванчик.  

Нагадаємо, Астарта посіла 2 місце серед світових агрокомпаній у глобальному ESG рейтингу. Також АСТАРТА отримала «срібло» EcoVadis.