Château Edem почав вирощувати виноград для ігристих вин
Виноградник Château Edem, який належить комплексу Edem Resort Medical & SPA під Львовом, почав вирощувати виноград сорту Йоханітер німецької селекції та Піно Нуар для ігристих вин.
Про це в коментарі AgroTimes повідомив Віталій Маланчук, енолог Château Edem.
Також компанія вирішила відмовитися від солодкого вина, віддаючи перевагу сухим білим та рожевим винам та планує саджати виноград сорту Піно Нуар для червоного вина.
«Наразі наші вина та інша продукція є доступними виключно в нашому комплексі, але, звісно ж, ми плануємо розширення продовольчої лінійки і готуємося до виходу як на український, так і на європейський ринки», – розповідає пан Маланчук.
За словами енолога, в Edem Resort приїздив Крістоф Прію, власник та президент сімейного виробництва «Дім шампанського Гарди» (Champagne Garde), щоб презентувати своє шампанське.
«Екскурсія нашою територією неабияк здивувала французького гостя. Пан Прію сказав буквально наступне: «Це вино – гідний конкурент відомим маркам», – розповідає Віталій Маланчук.
Під висадку згаданих сортів винограду господарство планує з весни розширити площі на 1 га — до 2,5 га.
Як раніше повідомляв AgroTimes, Château Edem отримала ліцензію на виробництво алкогольних напоїв.
Чотири роки тому Edem Resort Medical & SPA заклала власний виноградник площею 1,5 га, створила виноробню та екоферму — 2,5 тис. кущів різноманітних ягід і молодий сад у 3 тис. дерев, зокрема яблук, груш, слив, персиків, абрикосів, черешні, вишні.
Edem Resort Medical & SPA об’єднує п’ятизірковий готель, медичний центр відновлення здоров’я та сил, SPA, чотири ресторани авторської кухні, гольф-клуб та інші заклади відпочинку.
Читайте також: На підтримку виноробів підняли мінімальні ціни на ігристі вина