Овочі-Ягоди-Сад

Маржинальність цукрової кукурудзи уп'ятеро вища, ніж зернової

При схожих витратах на вирощування з 1 га зернової кукурудзи можна отримати в середньому 35 тис. грн, у той час як з 1 га цукрової – 180 тис. грн, підрахували в СТОВ ім. Шевченка, що в Олександрійському районі Кіровоградської області.

Про це директор господарства Юрій Анатольєв розповів у колонці на AgroTimes.

«За тонну зернової дають 7 тис. грн, за середньої по країні врожайності в 5 т/га виходить 35 тис. гривень зиску. Цукрову реалізуємо поштучно: оптова вартість одного качана – 3 гривні (на початку сезону – 6 грн), з гектара збираємо до 60 тис. качанів. У грубому підсумку виходить приблизно 180 тис. гривень. Така арифметика відразу підштовхує до думки про збільшення площі вирощування. Не виключено, що так і зробимо згодом. Впровадимо комбайнове збирання й продаватиме свою продукцію ще й на заморожування», – написав Юрій Анатольєв.

Довідка: СТОВ ім. Шевченка обробляє 3100 га землі. Із них під кукурудзу на зерно у різні роки відводять від 800 до 1000 га. Під цукрову – поки що від 10 до 15 га.

Читайте також: Світовий ринок солодкої кукурудзи ростиме на 3,2% щороку