Власне виробництво соку дозволяє заробити на яблуках удвічі більше
Переробка яблук на сік дозволяє заробити фермеру на яблуках технічної якості замість 4 грн/кг удвічі більше, вважає Віталіна Семерог, співвласниця сімейного фермерського господарства «Валентина», що в Києво-Світошинському районі на Київщині.
Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
«Здавши яблуко на сік, отримаєш 4 грн/кг, а через перероблення людина отримає прибуток від цього яблука вдвічі більший. Адже перероблення — це завжди додана вартість», – розповіла Віталіна Семерог.
Ідею власної переробки та магазину прямо на фермі українська фермерка побачила на стажуванні в США.
У невеликому господарстві «Валентина», що має лише 7 га яблуневого саду, поставили спочатку саморобний прес для соку, а потім – і промислове обладнання для його виробництва.
«До речі, нашим сусідам-фермерам в радіусі 20–50 км ми також робимо сік. Вони нам привозять яблука, а потім продають сік», – додала Віталіна Семерог.
Читайте також: Полтавські садівники виготовляють найсмачніші ягідно-яблучні соки без консервантів