Експерт назвав причини низької ціни на моркву
Низькі заробітки на ранніх овочах не дозволили вкласти гроші в зберігання пізніх. А погані овочесховища примушують фермерів збувати моркву за демпінговими цінами, вважає міжнародний консультант зі зберігання овочів Павло Булгаков.
Про це він написав у своїй колонці на AgroTimes.
«Багато дрібних виробників закладає моркву в звичайні сараї. Овоч швидко псується і, щоб не викидати, фермери його скидають по демпінговим цінам, які збивають загальну ринкову, – зауважив експерт. – Друга причина: оскільки цього року не вдалося добре заробити на ранніх овочах, то у виробника немає коштів на зберігання пізньої продукції у спеціалізованих сховищах. Частина моркви, особливо на півдні, й досі в землі. Якщо її продають з поля, то по 1,50 грн/кг».
На його думку, малий фермер може викрутитися з цієї ситуації за рахунок такого сегменту як НоReCa. Помити, почистити, розфасувати й реалізувати маленькими партіями. Фермеру середньої руки складніше. У минулому році за такого самого урожаю, що й поточного, була можливість продати за кордон, цього року – ні.
Читайте також: Через низькі ціни деякі господарства навіть не копають моркву