Агрономія

Урожайність зернових на Житомирщині цьогоріч знизилась на 10,5 ц/га

Через несприятливі погодні умови, на Житомирщині цього року зернових і зернобобових зібрали майже на 400 тис. тонн менше, ніж торік. Однак, не зважаючи на це, дещо збільшився врожай ячменю, жита та вівса.

Про це повідомляють у  департаменті агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА.

«За оперативними даними, зернові та зернобобові культури в усіх категоріях господарств області обмолочено на площі 440 тис. га. Намолочено 2,1 млн тонн зерна, що майже на 400 тис. менше, порівняно з 2019 роком. Середня врожайність — 45,6 ц/га, що на 10,5 ц/га нижче, ніж торік», — ідеться в повідомленні.

Зокрема, пшениці намолотили 635,7 тис. тонн, що на 58 тис. тонн менше торішнього показника. На 2 тис. тонн знизився цьогоріч і врожай гороху.

Натомість нинішнього року зібрали більше ячменю (+8 тис. тонн), жита (+9,7 тис. тонн) та вівса (+20 тис. тонн).

У департаменті запевнили, що отриманий вал продовольчого зерна дає змогу повністю забезпечити потреби населення та харчових підприємств області, а також реалізувати збіжжя в інші регіони та на зовнішні ринки.