Вирощені без поливу овочі смачніші, – фермер
Смакові якості овочів, вирощених без поливу дозволяють фермеру з села Хомутець Полтавської області Віктору Галичу утримувати постійних клієнтів на місцевому ринку.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Я навчився вирощувати такі смачні столові буряки, що їх сирими можна їсти. Найсмачніші морква й капуста на базарі теж мої, — не без гордості розповідає фермер і додає, що це завдяки культивуванню овочів на богарі, без поливу і за напрацьованими технологіями, що дозволяють овочам поступово накопичувати цукри», – повідомляє видання.
Для вирощування богарних овочів Віктор Галич використовує ранню сівбу, загущування тощо. Фермер займається напіворганічним овочівництвом, яке менш витратне порівняно з традиційними інтенсивними технологіями з повним комплексом застосування хімпрепаратів. Наприклад, витрати на посів гектара моркви чи буряків такі ж, як і на посів 1 га кукурудзи.
СФГ «Господар» Віктора Галича обробляє 200 га землі, з яких 20 га припадає на овочі. Решту відведено під зернові й технічні культури.
Читайте також: Полтавський фермер отримує 20 т/га томатів на богарі