Агромаркет

В Україні дорожчають борошняні кондитерські вироби

У листопаді-грудні 2020 року зростання цін на борошняні кондитерські вироби може варіюватися в діапазоні 8-10%.

Про це повідомляє спілка «Борошномели України».

«Зростання цін спричинить зменшення внутрішнього споживання на 15 тис. тонн до кінця року і втрати близько тисячі робочих місць. Разом с тим найболючішого цінового тиску зазнає насамперед так звана «соціальна кондитерка»: галетне, затяжне та цукрове печиво, крекер, оскільки борошно має велику частку у собівартості цієї продукції», – зазначив президент Асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк.

За його словами, національні виробники кондитерських виробів вже зазнали додаткових втрат у розмірі орієнтовно 40 млн грн протягом останнього місяця.

Відтак, зазначають, що внаслідок зростання вартості сировини, виробники не матимуть іншого виходу окрім підвищення цін на свою продукцію.

«При цьому зростання роздрібних цін на кондитерську продукцію призведе до послаблення її конкурентних переваг на зовнішніх ринках, а також сповільнення темпів росту експорту», – йдеться в повідомленні.