Овочі-Ягоди-Сад

Французьких картоплярів орієнтують на якість продукції

Французьких картоплярів орієнтують на якість продукції

У Франції очікується середній врожай картоплі за останні 10 років. Він би міг вважатися збалансованим, якби не коронавірусна криза, яка значно вплинула на переробників картоплі та галузь громадського харчування.

Про це повідомляє Potatopro.

У прес-релізі Національної спілки французьких виробників картоплі (UNPT) зазначається, що в 2020 році площі під картоплею у Франції збільшилися на 1,4%, а в країнах Північно-Західної Європи – на 0,5%.

Урожай прогнозують ідентичний середньому за 10 років, на рівні 6,5-7 млн тонн, якщо не трапиться надзвичайної ситуації до кінця сезону. Через посушливу погоду вміст крохмалу низький. 

Найбільшу невизначеність у споживання картоплі вносить криза Covid-19. Найбільш оптимістичні прогнози передбачають повернення до 90% споживання восени, але це європейське бачення не обов’язково враховує наслідки пандемії на інших континентах.

Запаси готової продукції залишатимуться високими, і їх потрібно враховувати.

Якщо якість картоплі буде дуже важливою, UNPT не радить використовувати обсяги, які заважатимуть ринку, і рекомендує не вкладати гроші в зрошення, а також на раннє вирощування, щоб уникнути зайвих ризиків. UNPT просить усіх суб’єктів сектору поважати основи ринку. Спілка наголошує, що важливо завоювати споживачів картоплею, відновити експорт на свіжому ринку.

Читайте також: У Польщі очікують більший, ніж торік, врожай картоплі