Тваринництво

М’ясопереробний завод Tönnies частково відновить свою роботу

Великий німецький свинопереробний завод Tönnies має частково відновити свою роботу після закриття на місяць через великий спалах COVID-19 серед персоналу.

Про це пише Pig World.

Влада міста Реда-Віденбрюк оголосила, що частина заводу може бути знову відкрита. Спочатку  – зони забою і перероблення крові, які просторово і функціонально відокремлені від інших зон, і при цьому гарантується постійний повітрообмін.

Пробний запуск відбувся 16 липня, але вже 17 липня робота підприємства була перервана для вдосконалення дизайну робочих місць.

Робота відновлюватиметься крок за кроком і відповідно до змінених гігієнічних протоколів, за даними німецької організації із свинарства ISN.

На завод припадає до 14% виробництва свинини в Німеччині, і його закриття в червні, після того, як більше чверті із 6 тис. працівників заводу отримали позитивний результат на COVID-19, мало величезний вплив в Німеччині і за її межами.

В ISN заявили, що тільки тиждень закриття обійшовся галузі в 20 млн євро, а різке падіння цін на свиней забійних кондицій на 19 центів за останні два тижні створило нестерпні економічні труднощі для фермерських господарств.

За словами керуючого директора ISN, д-ра Торстена Штаака, забою очікують близько 400 тис. свиней, що відповідає кількості свиней, забитих у Німеччині приблизно за пів тижня.