Болгарський фермер виробляє шоколад та пиво з перцем
Болгарська ферма Chilli Hills від виробництва сировини перейшла до виробництва кінцевої продукції: гострих соусів, паст, маринадів а також шоколаду та пива з гострим перцем.
Про це повідомляє Bloomberg TV Bulgaria.
Засновник Chilli Hills Олександр Кюркієв зазначив, що через пандемію також постраждала і його компанія, але втрати не були серйозними. Був спад у роботі з ресторанами, але карантин дав їм можливість приділити більше уваги своїй присутності в Інтернеті.
Засновник сказав, що для свого маркетингу компанія покладається на прозорість того, що робить.
«Ми працюємо з сировиною, яка виробляється в Болгарії і є цікавою», – сказав пан Кюркієв.
Колеги за межами Болгарії, щоб досягти конкурентних цін, змушені використовувати сушену сировину або пюре, що ввозяться з Китаю. Тоді як Chilli Hills можуть дозволити собі роботу зі свіжою продукцією, яка збираються вручну.
Олександр Кюркієв зазначив, що найбільш затребуваним продуктом компанії є шоколад з гострим перцем, а також розповів про спільний продукт з місцевою пивоварнею – гостре пиво.
«Психологія болгарського споживача починає змінюватися. Молоде покоління шукає нових смаків – це тенденція, яка швидко розвивається у всьому світі», – пояснив він.
У планах компанії – створення мобільних сайтів, де клієнти можуть насолоджуватися готовими стравами.
Довідка: Сімейна болгарська компанія Chilli Hills заснована 7 років тому в селі Кокаляне поблизу Софії. Там на площі 0,4 га починали вирощувати гострі перці. Зараз плантації з рідкісними видами гострого перцю з усього світу займають 20 га відкритого ґрунту та 10 га теплиць.
Читайте також: Фермери цікавляться нетхаусами для овочів