На європейському ринку столового винограду росте конкуренція
Іспанські та Італійські виробники очікують посилення конкуренції з боку Єгипта, який цього сезону не постачає столовий виноград в Китай.
Про це повідомляє FreshPlaza.
Якість винограду на півдні Європи очікується гарна, проте ціни невисокі. У цьому сезоні перший білий та червоний виноград надійшов з Сицилії в останній тиждень травня. Добре продається виноград без кісточок, але все ще існує інтерес до винограду з насінням, за умови, що він має гарний смак.
Почався збір в іспанських провінціях Мурсія та Аліканте.
Іспанський та італійський виноград цінується за гарний смак, великі ягоди. Єгипетський, хоч і смачний, проте дрібніший. Незабаром на ринку також з’явиться перший турецький та грецький виноград.
Дефіцит робочої сили та зміни клімату стають все більшими проблемами. В Іспанії через коронавірус багато людей в країні залишилися без роботи і були зайняті в сільському господарстві. Але в міру зняття обмежень ці люди, швидше за все, припинять роботу в секторі.
Ранньою весною були періоди високих температур, які раптово супроводжували тижні холодів. Це призводить до нерівномірного зростання дерев, а це означає, що потрібно більше робітників, оскільки збирання потрібно проводити частіше і потрібно більше уваги приділяти сортуванню.
Незважаючи на складні погодні умови, виробництво столового винограду в цьому сезоні в Єгипті порівняно з минулорічним за обсягом. Найсильніші за останні 20 років опади в Єгипті були зафіксовані протягом 11 тижня. Однак вплив на вирощування винограду виявився нульовим, оскільки значна частина винограду ростуть під накриттям.
Читайте також: Виноградарі прогнозують урожай на рівні торішнього