В Україні скоротилось виробництво соєвої олії та шроту через дефіцит сировини
Протягом січня-травня 2020 року Україна наростила виробництво деяких видів олійно-жирової продукції.
Про це повідомили в асоціації «Укроліяпром».
Так, виробництво олії соняшникової нерафінованої зросло на 8%, соняшникової рафінованої – на 23,1%, шроту соняшникового – на 4,2%, маргаринової продукції – на 11%, соусів та майонезів – на 5,2%.
Натомість виробництво олії соєвої скоротилося на 13,7%, а шроту соєвого – на 14,6% через дефіцит соєвих бобів.
Загалом протягом вересня-травня 2019/20 МР, у порівняні з відповідним періодом 2018/19 МР, продовжується зростання виробництва основних видів олійно-жирової продукції:
- олії соняшникової нерафінованої – на 9,7%;
- олії соняшникової рафінованої – на 27%;
- олії ріпакової нерафінованої – на 27%;
- шроту соняшникового – на 2,1%;
- маргаринової продукції – на 11%;
- соусів та майонезів – на 10%.
Скоротилося за звітний період лише виробництво олії соєвої нерафінованої (на 6,7%), а шрот соєвий – на 6,5%.