Агрономія

Польща дозволила неонікотиноїдну обробку ріпаку попри заборону ЄС

У Польщі схвалили неонікотиноїдну обробку ріпаку у 2020 році, попри те, що цей метод повністю суперечить чинним нормам законодавства Європейського Союзу.

Про це повідомляє Topagrar.

«Для всіх країн – членів Європейського союзу діяла заборона на проведення неонікотиноїдної обробки. Втім, Польща прийняла рішення у 2020-2021 роках обробляти насіння ріпаку засобом захисту рослин Cruiser OSR 322 FS від Syngenta», – йдеться в повідомленні.

Польські фермери, які вирощують ріпак, можуть використовувати для посіву насіння, оброблені неонікотиноїдами, вже в наступному сезоні під урожай 2021 року. Відповідно до спеціального дозволу, підписаного міністром сільського господарства Яном Кшиштофом Ардановскі, ріпак у Польщі, незважаючи на діючу заборону ЄС, може оброблятися продуктом для захисту рослин Cruiser OSR 322 FS від Syngenta. Період обробки: з 1 червня по 28 вересня 2020 року.

Виданий головою мінсільгоспу Польщі спеціальний дозвіл стало відповіддю на запит Національної асоціації виробників ріпаку та білкових рослин. Міністр попередив Асоціацію про значний збиток від комах-шкідників в разі ненадання екстреного дозволу.

У зв’язку з тим, що на посівах ріпаку не застосовуються інсектициди, асоціація виробників ріпаку в Польщі повідомляла про значне збільшення популяції шкідників. У 2018 році дослідження показали пошкодження посівів ріпаку на 50-80% площ.

Аналогічна схема пошкодження була також виявлена ​​торік. Це і подальше пошкодження листя збільшило б сприйнятливість рослин до інших хвороб ріпаку та позначилося б на потенціалі врожайності. У 2020 році планується провести обробку насіння на площі близько 250 тис. га.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!