Агромаркет

EBITDA агрохолдингу KSG Agrо у І кварталі зросла в 4,3 раза

EBITDA агрохолдингу KSG Agrо за підсумками І кварталу 2020 року зросла в 4,3 раза, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, та склала $1,7 млн ​​дол.

Про це повідомила прес-служба холдингу з посиланням на звіт компанії, розміщений на Варшавській фондовій біржі.

Операційний прибуток компанії в І кварталі поточного року склав $0,78 млн проти збитку в $48 тис. у І кварталі 2019 року. При цьому компанія в першому кварталі отримала збиток у розмірі близько $3 млн.

Як повідомили в компанії, більшу частину збитку сформовано за рахунок курсових різниць – якщо станом на 31 грудня 2019 року курс долара США в Україні становив 23,6 грн/$, то на дату складання звітності – 28,06 грн/$.

«Це є суто технічним показником, що не характеризує ефективність господарської діяльності холдингу. В результаті переоцінки фінансових активів «на папері» був отриманий «збиток» в розмірі $2,6 млн. Крім того, на формальний негативний фінансовий результат компанії в І кварталі поточного року вплинуло збільшення «ТАСкомбанком» кредитної лінії на 3,2 млн, які були отримані в березні цього року для фінансування поточної діяльності компанії», – зазначає прес-служба агрохолдингу.

Згідно з повідомленням прес-служби, формальні показники фінзвіту за І квартал є проміжними і в повній мірі не характеризують фінансовий стан холдингу. Про це свідчить позитивна EBITDA компанії, яка значно зросла.

Нагадаємо, KSG Agro у 2019 році на 11% збільшив прибуток у свинарському сегменті. А у 2019 році збільшив прибуток у 13 разів.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!