Обробка насіння сої поліфункціональними бактеріями стримує поширення хвороб
Встановлено, що обробка насіння сої бактеріями поліфункціональної дії (Bacillus, Pseudomonas), що мають широкий спектр захисних та рістстимулюючих властивостей, зменшує поширення хвороб у посівах культури на 40-60%.
Про це AgroTimes повідомила кандидат с.-г. наук Валентина Сергієнко.
«Ці бактерії сумісні в баковій суміші з азотофіксувальними бактеріями, що дає змогу інокулювати насіння одночасно, а значить, зменшувати витрати», – зазначила науковець.
Валентина Сергієнко нагадала що альтернативою хімічним протруйникам для обмеження розвитку фітопатогенних мікроорганізмів можуть бути біологічні препарати (Біополіцид, Хетомік, Мікосан, Фітоспорин, Ризоплан, Триходермін), що не чинять негативного впливу на формування кореневих бульбочок.
Читайте також: Азотні добрива можуть нашкодити сої
Додати коментар