Овочі-Ягоди-Сад

Вчені хочуть визначити смак томата не руйнуйнуючи плід

Вчені Вагенінського університету працюють над проблемою визначення смаку томату неруйнівним методом.

Про це повідомляється на сайті наукового закладу.

Однією з найважливіших властивостей свіжого томату є його смак. Зазвичай для цього плід для цього подрібнювали та вимірювали вміст рочиненого цукру та кислоти. Але цей метод дуже трудомісткий. Бізнес-підрозділ тепличного господарства Вагенського університету досліджує, чи можна визначити смак за допомогою камери. Розглядаються два методи: фотографії гіперспектральною камерою, або точнового вимірювання за допомогою спектрофотометра.

Результати обох методів порівнюються з результатами деструктивних датчиків та результатів на смаковій панелі. Дослідження показує, що світловий спектр томата може розповісти про смак. Ці знання можуть бути введені у модель смаку, яка б могла легко виміряти смак у майбутньому.

Читайте також: Польські тепличники визначають якість томатів рефрактометром

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!