Вчені хочуть визначити смак томата не руйнуйнуючи плід
Вчені Вагенінського університету працюють над проблемою визначення смаку томату неруйнівним методом.
Про це повідомляється на сайті наукового закладу.
Однією з найважливіших властивостей свіжого томату є його смак. Зазвичай для цього плід для цього подрібнювали та вимірювали вміст рочиненого цукру та кислоти. Але цей метод дуже трудомісткий. Бізнес-підрозділ тепличного господарства Вагенського університету досліджує, чи можна визначити смак за допомогою камери. Розглядаються два методи: фотографії гіперспектральною камерою, або точнового вимірювання за допомогою спектрофотометра.
Результати обох методів порівнюються з результатами деструктивних датчиків та результатів на смаковій панелі. Дослідження показує, що світловий спектр томата може розповісти про смак. Ці знання можуть бути введені у модель смаку, яка б могла легко виміряти смак у майбутньому.
Читайте також: Польські тепличники визначають якість томатів рефрактометром
Додати коментар