Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

Польські тепличники визначають якість томатів рефрактометром

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

У скляних теплицях господарства родини Флоріанчиків «Томати від Пьотра та Малґоші», що знаходиться в селі Цаловане (Мазовецьке воєводство, Польща), вирощують томати класу преміум. Показником доброго смаку тут вважають уміст у плодах цукрів, які працівники теплиці регулярно контролюють за допомогою рефрактометра зі шкалою Брікс (°Bx).

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

Виробники із села Цаловане мають під томатами дві скляні теплиці на гідропоніці. Усі технологічні операції в теплиці, такі як полив та внесення добрив, спрямовані на отримання продукту класу преміум із високими смаковими якостями. Тут збирають томати тільки достиглими, оскільки в достиглих плодах міститься найбільше цукрів.

«Для рожевих томатів у нашому господарстві цей параметр становить 5,4 °Bx. Про смак дбаємо на кожному етапі виробництва. При цьому важливими є такі чинники: відповідний підбір сортів, полив, захист рослин за допомогою біологічних препаратів та ентомофагів, а також збирання томатів вручну безпосередньо до картонних коробок і доставка їх до споживачів упродовж 24 годин від часу збирання. Клієнти за тридцять років діяльності нашого господарства на ринку змогли познайомитися з томатами від Флоріанчиків, тому знають, що продукція з нашої брендованої упаковки має завжди чудовий смак», –– зазначила Моніка Флоріанчик-Кардас.

У скляних теплицях в Цалованому вирощують переважно рожеві томати, 70% із них –– на підщепі Максіфорт F1. Доповнюють асортимент червоноплідні томати, а також сливоподібні типу Сан Марцано.

Щільність розміщення рослин у теплиці варіюється залежно від гібрида. Круглі томати вирощують зі щільністю 2,5–2,8 рослини на 1 м2, тоді як сливоподібні –– 3,2 рослини/м2.

Читайте також:Правильний баланс мікроелементів дає томатам гарний смак

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: