Зниження рівня протеїну в раціоні птиці може зменшити виділення нею азоту на 60%
Загальну кількість азоту у фекаліях птиці можна значно знизити, якщо складати раціони з урахуванням її потреб в амінокислотах, а не з розрахунку вмісту загального сирого протеїну.
Мірою зниження відсотка сирого протеїну в раціоні та заміни традиційних джерел білка (наприклад, соєвого борошна або соняшникової макухи) синтетичними амінокислотами збільшується вміст в організмі поживних речовин.
Зниження рівня протеїну в раціоні на 3-5% може сприяти скороченню загального виділення азоту бройлерами та курями-несучками на 60% і більше.
Добре збалансований раціон містить високоперетравні інгредієнти та функціональні кормові добавки, які можуть поліпшити перетравність поживних речовин у тонкому кишківнику птиці.
Запалення, яке спричиняють стресові чинники, призводить до значного зниження здатності організму птиці перетравлювати й абсорбувати поживні речовини, включно з перетравленням білків.
Запалення в кишківнику, а також інші порушення призводять до того, що він не може абсорбувати речовини з перетравленого корму, навіть якщо в процесі травлення беруть участь екзогенні ферменти.
Нагадаємо, високі концентрації аміаку негативно впливають на імунну систему птиці.
Додати коментар