«Агрофірма Привілля» забиває тварин щонайменше за тиждень до перероблення
Приватне сільськогосподарське підприємство «Агрофірма Привілля» (Луганська область) не зберігає м’ясну сировину по півроку для потреб власного м’ясопереробного заводу.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer керівник господарства Дмитро Оденчук.
«Маємо замкнений цикл на виробництві: вирощуємо самостійно всіх свиней, корів, овець, а потім виготовляємо м’ясні та ковбасні вироби», – зазначив він.
За словами Дмитра Оденчука, тварин забивають тоді, коли потрібно для перероблення, не заготовляючи тушки на майбутнє. «Вважаю, що не можна зберігати сировину по півроку в морозильних камерах, і дотримуюсь правила забивати не раніше, ніж за тиждень до перероблення», – пояснив він.
Сьогодні загальне поголів’я свиней, із поросятами та свиноматками, складає 1,5 тис. голів.
Однак через те, що продаж продукції постійно збільшується, у господарстві замислюються щодо збільшенням поголів’я.
«Ми могли б переробляти й більше, але бракує сировини», – зазначив Дмитро Оденчук.
Крім того, керівник господарства розповів, що у планах – ремонт приміщень і облаштування їх під свинарники.
Довідка
«Агрофірма Привілля» має в обробітку понад 14 тис. га землі. Вирощує зернові, займається тваринництвом, садівництвом (яблуня). Має комбікормовий та олійний цехи, теплицю площею 500 м², молокопереробний і м’ясопереробний заводи.
Додати коментар