Торік переробили удвічі менше винограду
Переробка винограду в Україні в 2019 році скоротилася в 2,2 рази порівняно з 2018 роком — до 124,23 тис тонн.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Із загальної кількості винограду, переробленого на виноматеріали, 27,6% припадає на матеріал вирощений підприємствами, решта винограду закупили у господарств населення.
Торік найбільше було перероблено винограду в Одеській області — 83,45 тис тонн, у Миколаївській області — 20,97 тис тонн, у Херсонській області — 14,93 тис тонн.
Виробництво виноматеріалів в 2019 р скоротилося удвічі порівняно з 2018 року — до 9,88 млн декалітрів (дал). З них: 5,1 млн дал — столові виноматеріали, 1,9 млн дал — для шампанського та ігристих вин, 2,4 млн дал — коньячні виноматеріали.
Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.
Читайте також: У Криму рапортують про рекордний за 5 років урожай винограду
Додати коментар