Тваринництво

Німеччина намагається парканами протистояти поширенню АЧС із Польщі

Німеччина намагається парканами протистояти поширенню АЧС із Польщі

Всесвітня організація з охорони здоров’я тварин (МЕБ) попереджає, що вірус АЧС у  Польщі наближається до німецького кордону і ставить під загрозу свинарство одного з найбільших виробників у ЄС.

Про це пише euromeatnews.

Останнім часом випадки АЧС серед диких кабанів були підтверджені у Польщі в 30 км від кордону, і Німеччина вже пришвидшила профілактичні заходи проти хвороби шляхом будівництва парканів уздовж кордону і послабленням правил полювання на диких кабанів у деяких районах.
Можливий спалах АЧС у Німеччині матиме великий вплив на європейське свинарство,  попереджають експерти. «Ми повинні звернути особливу увагу на розвиток АЧС у Європі, особливо в Німеччині, – наголосив Філіп Малетруа директор французького ринку свинини компанії Genesus, найбільшого світового виробника чистокровних свиней. – Якщо в Німеччині виникне AЧС, Китай, імовірно, продовжуватиме купувати німецьку свинину, але за значно нижчою ціною. Це подія б спричинила ланцюгову реакцію на європейському ринку свинини в цілому.

Німеччина, як порівняти з США або Китаєм, є невеликим гравцем на світовому ринку свинини. Однак у 2017 році на країну припадало 15% світового експорту свинини.

Нагадаємо, наразі 13 країн Європи потерпають від АЧС.

Як повідомлялося, серед європейських країн Німеччина найбільше готова протидіяти АЧС.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!