Овочі-Ягоди-Сад

Південна Америка та ПАР оголосили війну європейській картоплі фрі

Єврокомісія оскаржує у Світовій організації торгівлі (СОТ) імпортні тарифи, які Колумбія запровадила на заморожену картоплю фрі з Німеччини, Бельгії та Нідерландів.

Подібні тарифи також запровадили Південно-Африканська Республіка та Бразилія. Перу та Аргентина підтримують ідею введення антидемпінгових заходів проти замороженої картоплі фрі з Європи.

Про це повідомляє FreshPlaza.

У 2013 році Південна Африка підвищила свої імпортні тарифи на заморожену картопляну продукцію з Бельгії, Німеччини та Нідерландів, а в 2017 році Бразилія пішла за цим рішенням. 

Уряд Колумбії дійшов висновку, що німецькі, бельгійські та нідерландські компанії демпінгували на ринку замороженої картоплі в їхній країні. У листопаді 2018 року на картоплю фрі зі звинувачених у демпінгу країн підвищили імпортні мита. Це призвело до значних втрат серед постраждалих компаній, які стверджують, що демпінгу не було.

Всього індустрія виробництва картоплі фрі Північно-Західної Європи втрачає на імпортних митах 19 млн євро на рік. 

Виробники замороженої картоплі побоюються, що імпортні мита на картоплю фрі спричинять ефект доміно на ринку Південної Америки. Деякі з європейських виробників почали переносити виробництво. Наприклад, американська філія нідерландсько-австрійської компанії Lamb-Weston Meijer заснувала спільне підприємство з аргентинською холдинговою компанією Sociedad Comercial del Plata. Таким чином, цей виробник замороженої картоплі фрі сподівається обслуговувати ринок Південної Америки.

Читайте також: Ціни на картоплю будуть приємними завдяки переробці, — експерт

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!