Консерви з квасолі планують випускати для експорту
У світі стрімко зростає попит на бобові, і Україна має можливість його задовільнити.
Про це повідомляє радіо «Колос».
Також, на його думку, прекрасні перспективи має експорт українського нуту, сочевиці, гороху і квасолі в країни Європейського союзу.
«Нещодавно українськими бобовими зацікавилися партнери з Франції. Я знайшов фермерів, які вирощують і можуть поставляти ці продукти, і вже 5 контейнерів (125 т) білої квасолі ми експортували в порт Марсель», — розповів трейдер з Конго Шансел Гонбеза.
За його словами, біла квасоля дуже користується попитом у виробюників консервів у Франції. Раніше вони закуповували квасолю в Канаді, але українська продукція дешевша в логістиці, при цьому не поступається якістю .
«Є невеликий проект на наступний рік, тому будемо залучати фермерів, щоб вони збільшували обсяги вирощування квасолі. Але на перспективу цікаво консервувати її саме в Україні. Це більш вигідно для виробника, ніж експортувати свіжу квасолю. Тим більше що є консервні заводи, які простоюють без належної навантаження », – каже Гонбеза.
Читайте також:«Стодола» нарощує виробництво консервованих органічних овочів
Додати коментар