Для виготовлення гарбузової олії краще брати дрібне насіння, - думка
Для виготовлення олії з гарбуза краще використовувати неочищене насіння з рівномірним легким обсмаженням калібром до 0,7 см.
Про це AgroTimes повідомив підприємець Олександр Сорока, який виготовляє олію холодного віджиму з насіння нішевих культур під брендом «Справжня олія».
Як зазначив переробник, дрібні зернята простіше переробляти, бо вони м’якші й ніжніші, порівняно з великим насінням, крім того, коштують дешевше.
Також він зазначив, що в останні роки профіль постачальників гарбузового насіння змінився.
Якщо раніше сировину доводилося закуповувати або в господарів, що вирощують городину на присадибних ділянках, або скупників, то тепер – у переробних підприємств.
Як повідомлялося раніше, для виготовлення олії з чорного кмину найкраще підходить індійська сировина, для рижієвої олії краще брати насіння зі світлим забарвленням, а для вготовлення лляної олії минулорічне насіння не придатне.
Додати коментар